Frosch is een merk van de onderneming Werner & Mertz.

1867

Ontstaan van dit familiebedrijf in Duitsland. Het kent zijn eerste successen met schoensmeer en onderhoudsproducten voor vloeren.

1901

De kikker, symbool van het merk, doet zijn intrede.
In de jaren '50 kent de onderneming een grote bloei en worden filialen opgericht elders in Europa.
In de jaren '80 neemt het milieubewustzijn een hoge vlucht. Als antwoord hierop creëert  Werner & Mertz een merk dat zich toespitst op ecologische onderhoudsproducten.

1986

De eerste ecologische reeks ziet het levenslicht onder de naam "Frosch" (kikker in het Duits).

1990

Internationalisering van het merk Frosch. In de Benelux worden de producten eerst op de markt gebracht onder de naam Froggy. De onderneming richt zich volledig op de duurzame ontwikkeling.

1995

De productie van de verpakkingen wordt geïntegreerd op de bedrijfslocatie, waardoor jaarlijks meer dan 1500 vrachtwagentransporten (goed voor meer dan 900.000 km) worden afgeschaft!

2003

De twee productie-eenheden (in Duitsland en Oostenrijk) beantwoorden aan de ecologische normen van ISO 14 001 en behalen het EMAS certificaat (Eco-Management and Audit Scheme) voor hun beheer- en milieuzorgsystemen.

2005

Lid van de International Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products (A.I.S.E.). Werner & Mertz is het eerste mkb-bedrijf dat het “Charter for Sustainable Cleaning” onderschrijft.

2006

De producten van Frosch dragen het Ecolabel. Dit Europese ecologisch label garandeert dat de gecertificeerde producten beantwoorden aan strenge ecologische en efficiëntiecriteria.

2009

De prestigieuze prijs voor duurzame ontwikkeling in Duitsland wordt toegekend aan Werner & Mertz.

2010

De onderneming opent haar passief gebouw met positieve energie in Mainz. Dit unieke gebouw, dat meer energie opwekt dan het verbruikt, combineert als eerste de drie duurzame milieutechnieken: geothermie, windkracht en zonne-energie.

2012

Het gebouw behaalt het strengste certificaat ter wereld: het LEED® Platinum Certificate (Leadership in Energy and Environmental Design).

2015

Froggy is in de Benelux van naam veranderd in Frosch. Het gebruik van de merknaam van het Duitse moederbedrijf zal het internationaal karakter van Werner & Mertz verder ondersteunen.