• Wasgoed
  • De afwas
  • Oppervlakken
  • Frosch helpt je bij het ontcijferen van de etiketten

frosch bullet 1Je kinderen waren vandaag in een creatieve bui en hebben voor jou prachtige kunstwerken gemaakt... en dat zie je ook aan hun t-shirts! Blijf rustig, Frosch staat klaar om je te helpen!

Frosch astuce soin du lingeEen goede raad van Frosch:

Bevochtig een schone spons met wasmiddel en wrijf over de vlekken, beginnend aan de buitenkant van elke vlek. Leg de kledingstukken dan een half uurtje opzij, daarna kun je ze spoelen en in de wasmachine leggen.

Een duurzaam idee:

Verdun wat wasmiddel met koud water en wrijf daarmee over de vuile vlekken voordat u het wasgoed in de machine doet. Was daarna in de machine op een zo laag mogelijke temperatuur.

Frosch Vloeibaar wasmiddel Aloe Vera 1500 ml

Frosch beveelt aan:

Frosch Wasmiddel met Aloe Vera is huidvriendelijk. De hypoallergene formule beschermt het wasgoed én je huid. Het heeft een natuurlijk efficiënte werking dankzij de samenstelling op basis van tensiden van plantaardige oorsprong. Zo straalt je handwas even mooi als het textiel dat uit de machine komt.

 

frosch bullet 2Sommige stoffen moeten met de hand worden gewassen omdat ze te kwetsbaar zijn voor in de wasmachine. Kun je in dat geval even efficiënt met de hand wassen als met de machine?

Frosch astuce soin du linge

Maak je geen zorgen,  Frosch heeft enkele goede tips om perfect met de hand te wassen!

Een goede raad van Frosch:

Dompel het wasgoed ongeveer 15 minuten onder in water vermengd met wasmiddel. Wrijf daarna goed over de vuile plekken. Spoel tot alle vlekken verdwenen zijn.

Een duurzaam idee:

Met koud of lauw water was je even efficiënt als met warm water. Gebruik altijd de dosering die op de verpakking staat. Het is niet nodig om veel schuim te hebben; verdun het product dus als beschreven.

frosch bullet 1Je houdt van koken, maar die vlekken die ingebakken zijn op de bodem van je pannen, die ben je meer dan beu? Geen probleem, Frosch heeft de oplossing voor jou!

Frosch astuce vaisselle 1 Een goede raad van Frosch:

Giet eerst een beetje onverdund product op de bodem van de pan. Schuur dan over de bodem en de zijkanten met een aangepaste borstel. Daarna kun je de binnenkant afspoelen en de buitenkant van de pan afwassen.

Een duurzaam idee:

Benut het overgebleven afwaswater: dompel de pan zo nodig een hele nacht onder in warm water met afwasmiddel. Daarna kunnen ingebakken en hardnekkige vlekken veel vlotter worden verwijderd.

Frosch Geconcentreerd afwasmiddel sensitive vitamin 500 ml

Frosch beveelt aan

Het vloeibare geconcentreerd afwasmiddel Frosch Sensitive Vitamin: je hoeft maar  weinig te  gebruiken voor een schone vaat! Bovendien heeft azijn een extra ontkalkende werking zodat ook de glazen in een handomdraai glanzen.

 

frosch bullet 2

Je hebt thuis vrienden uitgenodigd voor een diner en op het einde van de avond sta je daar voor een flinke berg afwas. Gelukkig heeft Frosch enkele nuttige tips voor jou!

Frosch astuce vaisselle 2Een goede raad van Frosch:

Laat je gevulde vaatwasser nog de avond zelf draaien! Zo voorkom je hardnekkige vlekken.

Een duurzaam idee:

Vul de vaatwasser helemaal en laat hem zonder voorprogramma draaien zonder de aanbevolen dosis afwasmiddel te overschrijden. Zo bespaar je energie en vervuil je minder water.

Frosch Vaatwastabletten All in one Bicarbonate 30 stuks

Frosch beveelt aan:

Frosch Vaatwastabletten All-in-1: dankzij de formule met bicarbonaat zal de vaat glanzen. Ook zonder fosfaten!

frosch bullet 1Roestplekken op de rand van je wastafel? Geen probleem, Frosch is daar om je te helpen!

Frosch astuce surfaces 1 Een goede raad van Frosch:

Besprenkel de vlek met je reinigingsproduct en laat hem even inwerken. Daarna kun je de vlek met een schuurspons verwijderen.

Een duurzaam idee:

Wacht even voor je sponzen en producten tevoorschijn haalt. Besprenkel de vlek eerst met citroensap, strooi er wat fijn keukenzout over en laat het een half uur inwerken.

Frosch Allesreiniger Green Lemon 1 l

Frosch beveelt aan:

Frosch Allesreiniger Green Lemon. Met dit product reinig je grondig en verwijder je zonder veel moeite de meest hardnekkige vlekken.

 

frosch bullet 2Ben je de hand- en vingerafdrukken van je kinderen op de ramen beu ? Met Frosch verwijder je ze in een handomdraai!

Frosch astuce surfaces 2Een goede raad van Frosch:

Spray het product rechtstreeks op het oppervlak, en maak het daarna schoon met een droog doekje. 

Een duurzaam idee:

Gebruik bij voorkeur producten op basis van alcohol of azijn en doseer als voorgeschreven! Op die manier zijn je ramen schoon en glanzend. Zonder strepen.

Frosch Ruitenreiniger Alcohol spray 500ml

Frosch beveelt aan:

Frosch Ruitenreiniger met Alcohol, dit product verwijdert alle vlekken en laat elk oppervlak glanzen.

De symbolen die op de etiketten in je kledingstukken staan, zijn belangrijk omdat ze aangeven hoe je je textiel het best kunt behandelen. Frosch helpt je bij het ontcijferen van deze symbolen.

De wassymbolen

Peut-être lavé à l'eau
Textiel mag in water worden gewassen, chemisch reinigen is niet nodig.
Nettoyage à sec uniquement
Textiel mag niet met water worden gewassen, chemisch reinigen is dus vereist.
Lavage machine à 30°
Textiel mag in de wasmachine worden gewassen met een maximale temperatuur van 30°. 
Utiliser un programme doux
Een doorlopende streep onder dit symbool betekent dat je een licht programma (fijne was) moet kiezen.
Utliser un programme délicat
Een onderbroken streep onder dit symbool betekent dat je een programma voor delicate was moet kiezen om het wasgoed te beschermen.
Lavage très modéré
Een dubbele streep onder dit symbool betekent dat u het best een zeer licht wasprogramma kunt kiezen met extra gereduceerde mechanische behandeling.
Lavage à la main uniquement
Alleen met de hand te wassen.
Supporte le blanchiment par chlore, javel ou oxygène
Textiel waarvoor chloor(water)- en zuurstofbleek toegestaan zijn. Let op, indien het symbool doorstreept is, betekent dit dat het textiel niet mag worden gebleekt.

Symbolen voor het drogen

Séchage en machine
Drogen in de wasdroger is toegelaten. Eén punt in dit symbool betekent drogen op lagere temperatuur.  Een dubbel punt betekent dat je op normale temperatuur mag drogen.
Séchage machine déconseillé
Het doorstreepte symbool betekent dat het gebruik van de wasdroger afgeraden wordt.
Essorage uniquement
Textiel mag in een droogtrommel worden gecentrifugeerd, maar het einde van het droogproces moet op natuurlijke wijze gebeuren.
Sécher à l'air libre uniquement
Drogen in open lucht is aanbevolen en om vervorming van het textiel tegen te gaan, wordt aangeraden om het bij voorkeur plat te laten drogen.
Séchage à l'ombre conseillé
Drogen in de schaduw is aanbevolen.
Nettoyage à sec
Chemische reiniging is aanbevolen.

Symbolen voor het strijken

Ne peut être repassé
Het doorstreepte symbool betekent dat het textiel niet mag worden gestreken.
Repassage à 110°
Matig strijken op een lage temperatuur van maximaal 110°.
Repassage à 150°
Strijken op een temperatuur van maximaal 150°.
Repassage à 210°
Warm strijken op een temperatuur van 210°.

Gevarensymbolen op producten

Frosch helpt je bij het ontcijferen van de symbolen die waarschuwen voor het gevaar van bepaalde producten, zowel voor het milieu als voor je eigen gezondheid en veiligheid. We herinneren je er graag aan dat je deze symbolen op geen enkel product van Frosch zult vinden.

symbole inflammable
Ontvlambare stoffen: het product nooit gebruiken in de nabijheid van vuur of een vlam. Vermijd ook vonken in de omgeving.
symbole corrosif
Corrosieve stoffen: vermijd elke vorm van contact met huid of ogen tijdens het gebruik van dit soort producten. Draag handschoenen. Als er toch contact is geweest: spoel onmiddellijk voldoende af.