Een ambitieus programma om palmolie te vervangen
door plantaardige oppervlakteactieve stoffen van Europese oorsprong !

Oppervlakteactieve stoffen: duurzaam of niet?

Om vuil en vlekken efficiënt te verwijderen, bevatten onderhoudsproducten oppervlakteactieve stoffen die ook wel was- of reinigingsstoffen genoemd worden. Een voorbeeld van een oppervlakteactieve stof die we allemaal kennen? Zeep, ideaal om huid en textiel te wassen.

Conventionele onderhoudsproducten – oftewel niet-milieuvriendelijke producten – gebruiken oppervlakteactieve stoffen op basis van petroleum die aangemaakt worden door de petrochemische industrie. Petroleumbronnen zijn niet hernieuwbaar en uiteindelijk zullen de petroleumvoorraden opraken. Daarom hebben de productie en het gebruik van die conventionele huishoudproducten een negatieve impact op het milieu.

 

Hernieuwbare bronnen voor ecologisch verantwoorde onderhoudsproducten

Frosch is de norm op het gebied van  ecologisch verantwoorde onderhoudsproducten. Duurzame groei, de toekomst van de planeet en de komende generaties zijn voor Frosch zeer belangrijke waarden en uitdagingen. Daarom bevatten onze producten uitsluitend natuurlijke oppervlakte-actieve stoffen, afkomstig van hernieuwbare bronnen.

 

Nieuwe, nog duurzamere bronnen

Daarom gebruikt Frosch sinds zijn ontstaan duurzame palmolie die geproduceerd wordt volgens de RSPO-norm (Roundtable on Sustainable Palm Oil) die ontbossing tegengaat. Maar wij willen onze duurzame aanpak nog consequenter maken. Waarom? Omdat palmolie ver weg geproduceerd wordt, meestal in Indonesië of Maleisië. Het transport naar Europa heeft een grote impact op het milieu. Bovendien stijgt de vraag naar palmolie, waardoor er steeds meer landbouwgronden nodig zijn.

 
 

Daarom besloot Frosch al in 2013 de afstand die nodig is om de grondstoffen te vervoeren te verkleinen. Omdat de fabriek in Duitsland gevestigd is, vinden wij het belangrijk bij te dragen aan de Europese landbouw en onze aankopen dichter bij huis te doen!

 
 

Een uniek programma
voor Frosch en voor het milieu

Daarom lanceerden wij een uniek programma, met als doel palmolie geleidelijk te vervangen door olie afkomstig van de Europese landbouw, zoals koolzaadolie, olijfolie en lijnzaadolie.
Deze ingrediënten worden in Europa geteeld :

  • de koolzaadolie is afkomstig uit Frankrijk, Duitsland en Polen,
  • de lijnzaadolie is afkomstig uit Frankrijk en België,
  • de olijfolie is afkomstig uit Spanje, Italië en Griekenland.
 

Het is ons doel de palmolie in al onze producten de komende jaren voor 100% te vervangen door olie die in Europa geproduceerd wordt, en dit voor al onze producten. Rekening houdend met het feit dat de oliemarkt in Europa haar verzadigingspunt bereikt heeft, schept dit milieuvriendelijke initiatief nieuwe mogelijkheden voor de Europese landbouw !